Logo
Menu

Ontwerp stadstuin Zürich

Projectdetails:
Grootte kavel: 510m² | i.s.m. Green Style | Stijl: Modern Classic
Voor dit project reizen we richting Zwitserland, Zürich. Te midden van alle ‘fachwerk’ huizen staat een riante en zeer uitgesproken villa. Ons team heeft de opdracht gekregen om zowel een villatuin als dakterras te ontwerpen. Wij borduren voort op deze specifieke stijl, die zich kenmerkt door geometrische vormen.

Vanuit de bewoners kwamen verschillende wensen. Er moet voldoende ruimte zijn voor de auto’s, ruimte voor de kinderen om te spelen en heel belangrijk, de inpassing van een zwembad. Het kavel was behoorlijk vervallen en de inkijk vanuit de doorlopende weg was groot. We zorgen er dan ook voor dat de privacy van de bewoners ook wordt gewaarborgd.

De entree

De bewoners maken voor het werk regelmatig gebruik van de auto. Aan de straatkant is dan ook gekozen voor een parkeerplaats met plek voor 2 auto’s. Zo kunnen de bewoners ‘s ochtends probleemloos vertrekken en kost het hen weinig moeite om bij terugkomst de auto’s weer te parkeren. Vanuit de parkeerplaats is het mogelijk om zowel richting voor -als achtertuin te lopen.

Wellness

In de achtertuin van de villa staat de ontspanning centraal. Hier wordt het zwembad ingepast en zorgen we voor een fijne plek om te zitten. Hiervoor is een pergaloconstructie bedacht, waar schaduwdoeken voor verkoeling zorgen wanneer dat is gewenst. We hebben voor deze plek een aantal minimalistische tuinmeubelen geadviseerd.

Verder bestaat de achtertuin uit een groot gazon en veel speelruimte voor de kinderen. De plekken zijn zo ingepast dat er vanuit de grote raampartijen van de villa goed zicht is op de tuin en de kinderen veilig zijn.

Contrast

De voor-en achtertuin zijn gescheiden en hebben ieder een eigen beleving. Waar het gezin centraal staat in de achtertuin, staat het omringende berglandschap centraal in de voortuin. Het huis is namelijk op het zuiden gebouwd en er is door deze keuze naast veel zon, ook veel zicht op het omringende landschap. Voor de inrichting van de voortuin hebben we dan ook een rotstuin ontworpen die goed aansluit bij de Zwitserse bergketens die op korte afstand liggen.

Beplanting

Bij het ontwerp van het beplantingsplan laten we ons inspireren door inheemse soorten. We kijken naar planten die zich ook bij lage temperaturen goed houden. Rondom de woning kiezen we voor een aantal bomen die ook vanuit binnen goed zichtbaar zijn en dus voor beleving, maar ook zeker privacy zorgen. Net zoals de flinke blokhaag die het perceel afgeschermd. In de borders kiezen we voor een minimalistische invulling die goed aansluit bij de moderne bouwstijl van de villa. Het gazon wordt dan ook omringd door siergrassen en om de zitplaats aan te kleden adviseren we klimplanten voor de pergola.

Samenwerken

Wanneer we in het buitenland een project hebben kijken we naar de mogelijkheden voor een samenwerking met een lokale partij. We zien daar verschillende voordelen in. Een belangrijk voordeel is de kennis van inheemse beplanting, beplanting die past bij de regio, maar natuurlijk ook het netwerk van vakmensen om het project goed te kunnen realiseren.

Heeft u grote plannen voor uw huis in het buitenland? Dan denken onze tuinarchitecten graag met u mee. Neem via onderstaande wegen contact met ons op.