Logo
Menu

Ontwerp Patio Parijs

Projectdetails:
Grootte kavel: 98m² | Stijl: Contemporary Classic | Architect: Powerhouse Company
Onze projecten hebben vaak 2 zaken gemeen en dat is 1; dat we vaak voor ondernemende levensgenieters werken. De ene keer zijn dit grote projecten, de andere keer wat kleinere projecten. En 2, dat we altijd vooronderzoek doen naar de omgeving van de woning en tuin. Voor deze patio reizen we af naar Parijs, langs de Seine om precies te zijn. Daar hebben we de locatie echt in ons opgenomen om inspiratie op te doen voor het herontwerpen van deze vervallen plek.

De eigenaar heeft voor al zijn huizen dezelfde wens. Interieur en exterieur moeten opgaan in de lokale architectuur. Powerhouse Company was dan ook als architectenbureau gevraagd, een andere zeer gerenommeerde interieurarchitect voor de binnenarchitectuur, Studio REDD voor de buitenruimte en een lokale partij voor de uitvoering. Gezamenlijk halen we het beste uit de kwaliteiten van de plek en de omgeving en tillen we het niveau van afwerking naar een hoger plan.

Vergroenen in de drukke stad

Wat bij binnenkomst meteen opvalt is een harde ‘dode’ muur. Niet alleen is deze vervallen en erg aanwezig, maar ook maakt het de patio hard en koud en dat terwijl het uitzicht op de Seine zo fenomenaal is. Vergroenen wordt het advies!

We kregen onder andere de wens voor het toevoegen van een zo groot mogelijke blauwe regen om de muur nieuw cachet te geven. Een plant met een prachtige uitstraling en natuurlijk befaamde blauw paarse bloei. Echter hebben we hier met een muur te maken van zo’n 10 meter. Normaal gesproken is de langst verkrijgbare blauwe regen 4 tot 5 meter. Kon het gelijk al groter? Die uitdaging zijn we aangegaan. De aanvraag hebben we in ons netwerk uitgezet en uiteindelijk zijn we in Italië terecht gekomen en wisten we een blauwe regen van 6 meter plus hoog voor onze opdrachtgever te regelen.

Binnen de patio is ook gekozen voor een andere klimplant, de Parthenocissus tricuspidata ‘Veitchii’. Eveneens een plant met veel seizoensbeleving. Omdat we in een pand werken dat honderden jaren oud is mag de klimplant niet direct tegen de muur worden geplaatst. Dit hebben we ondervangen door een unieke installatie te ontwerpen waar de plant tegen omhoog kan groeien. In het ontwerp van de wand komt het blad van de plant middels een uitgestanst patroon terug. De cirkel is zo rond.

Lokale materialen maken de sfeer af

De twee klimplanten geven de bepalende wand een sfeer die perfect past bij de omgeving. Aanvullend aan de beplanting kiezen we voor lokale materialen, zoals bijvoorbeeld de natuurstenen kinderkoppen. Deze sluit aan bij de zandkleur van de gevel en is complementair aan de kleuren van de beplanting, zoals ook in het pallet/moodboard goed is te zien.

Ontzorgen van eigenaar en architect

De eigenaar van het pand reist veel voor zijn werk. Uitgangspunt voor het ontwerp is dan ook een onderhoudsarme patio. Om aan deze wens te voldoen is er o.a. een beregeningsinstallatie geplaatst die ervoor zorgt dat de planten voldoende voeding en water krijgen op de noodzakelijke tijden.

Binnen dit project hebben we zowel de eigenaar als de architect weten te ontzorgen en weten te verrassen met een uniek en doordacht ontwerp. En voor de studio was het absoluut geen straf om ons te verdiepen in de prachtige omgeving aan de Seine.

Heeft u grote plannen voor uw huis in het buitenland? Dan denken onze tuinarchitecten graag met u mee. Neem via onderstaande wegen contact met ons op.