Logo
Menu

Ontwerp landschap en patio Oostenrijk

Projectdetails:
Grootte kavel: 1250m² | Architect: Powerhouse Company | Stijl: Natural RAW
Nu we als Studio ook regelmatig in het buitenland te vinden zijn, worden we geprikkeld onszelf opnieuw uit te vinden. Of liever gezegd, diepte-onderzoek te doen naar het land waar we werken. Iets waar ons hart sneller van gaat kloppen. We krijgen te maken met een andere cultuur of klimaat, een bloedhete zomer of juist een strenge winter. Er worden andere materialen gebruikt dan die we in Nederland gebruiken en ook de beplantingskeuze is sterk afhankelijk van het land waar we werken.

Oostenrijk krijgt ieder jaar te maken met strenge winters en hevige sneeuwval. En dat is precies waar we deze opdracht uitvoeren. Op een helling, midden in de Oostenrijkse bossen, ligt deze zeer riante villa met een aantal bijgebouwen, in de typische Oostenrijkse Jachtstijl. Het interieur en redesign van de villa is verzorgd door Powerhouse Company. Studio REDD is gevraagd om de patio’s en de aanhechting van het landschap tot de andere gebouwen, waaronder een museum vorm te geven.

Invloed van de leefgewoonten

De eigenaren hechten veel waarde aan het samenzijn met de familie. Uit verschillende windhoeken komen de familieleden naar deze fijne plek om tijd met elkaar door te brengen. Niet alleen is de woning hierop ingericht, maar ook het ontwerp van het omliggende landschap. Een duidelijke routing was dan ook belangrijk. Er is een padenstructuur aangebracht die de verschillende gebouwen met elkaar verbindt. Deze zijn minimalistisch ontworpen, zodat erg duidelijk wordt welke route kan worden gelopen of gereden. Verlichting langs deze paden biedt een extra gids die ook bij hevige sneeuwval zichtbaar blijft.

De villa is op een helling gesitueerd. Om erosie van het landschap te voorkomen zijn keien en tal van nieuwe bomen geplaatst. Op deze wijze kijken we ook naar verduurzaming van de plek.

Paden_oostenrijk

Voortborduren op de architectuur

Powerhouse Company heeft met zijn duidelijke signatuur echt een statement gemaakt en een basis gelegd waar wij als studio op voortborduren. Met onze kleuren en materialen sluiten we aan op de gekozen stijl. Pure en robuuste materialen met een donkere uitstraling, passend bij de omgeving.

Voor de ondergrond van de patio’s, waarvan de vloeren in de winter kan worden verwarmd, hebben we gekozen voor het toepassen van lokale flagstones. Naast het beeld zorgen deze flagstones met hun diepe voegen ook voor een route voor de afwatering, om overlast bij hevige regen- of smeltende sneeuw te voorkomen. De patio’s zijn vanuit verschillende ruimte in het huis zichtbaar. Om het ontwerp niet alleen functioneel maar ook esthetisch sterk te maken worden een aantal kunstobjecten geplaatst. Met deze extra eyecatchers versterken we de verbinding van binnen naar buiten.

Lokale beplanting

Onze beplantingsexpert maakte een nauwkeurige analyse van de in het gebied voorkomende beplanting. Deze analyse biedt de basis voor het beplantingsplan, waarin we vooral kiezen voor een mix van lokale beplanting die goed in de (half)schaduw gedijt. Waar we in Nederland vaak voornamelijk met loofbomen werken, kiezen we in Oostenrijk voor bomen die zich goed houden in de intense weersomstandigheden; Een beeld van voornamelijk sparren voert de boventoon die we af en toe afwisselen met een berk om de seizoensbeleving te versterken.

Door met de architectuur, de keuze van materialen en beplanting uit te gaan van de bestaande elementen hebben we een ontwerp gemaakt dat helemaal aansluit op de wensen van de architect, die van de eigenaar en de invloed van het omliggende landschap

Heeft u grote plannen voor uw huis in het buitenland? Dan denken onze tuinarchitecten graag met u mee. Neem via onderstaande wegen contact met ons op.