Logo
Menu

Wellnesstuin Kaatsheuvel

Meestal werken we aan totaalprojecten en soms aan specifieke opdrachten. Dit maal kregen we de opdracht om een indrukwekkend infinity zwembad (3,5 x 14 meter) te ontwerpen en in te passen in de bestaande vijver. Vanuit de woning en het terras moet het zwembad een echte eye-achter worden.

Omdat het zwembad op moet gaan in de omgeving kijken we naar de bestaande kwaliteiten van de omgeving rondom de bestaande vijver. De tuin, in 2002 ontworpen door Jacques van Leuken, is een echte groene cocon met hoogteverschillen en interessante doorkijkjes in de rondgang. Een bostuin met serene parksfeer omschrijft deze tuin het best. Het groene karakter treffen we ook rondom de vijver, waar de bomen voor een reflectie in het water zorgen en de infinity pool daardoor een extra beleving krijgt.

Vanuit de terrassen (rondom de villa) en de wellness, dat gezien kan worden als privé tuin, is er een verbinding met de omliggende tuin. Dit gedeelte van de tuin wordt semi-privé gebruikt met de familie. Een grindpad zorgt voor deze verbinding.

De villa is ontworpen in landelijke stijl. We kiezen dan ook voor klassieke materialen die aansluiten op de rest van de tuin en de vila. Denk aan graniet, kasseien, natuursteen (hardsteen), hardhouten buitenparketten en mozaïek in het zwembad.

Wordt vervolgd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!