Logo
Menu

Stadstuin Volendam

Projectdetails:
Grootte: 60 m² | Stijl: Urban Chic

Kindvriendelijke stadstuin in Volendam

Het ontwerpen van een tuin betekent vooruit kijken. Kijken naar het huidige gebruik van de ruimte, maar ook het toekomstige gebruik. Bij dit project in Volendam, dat we voor Eigen Huis en tuin uitvoerden, was dit tijdens het maken van het ontwerp om meerdere redenen van belang. Het jonge gezin heeft namelijk onlangs een eerste kindje gekregen. De tuin moest dan ook zeker kindvriendelijk en veilig worden ingericht.

Naast het leven van de opdrachtgevers kijken we naar context zoals het landschap. Deze stadstuin ligt aan de rand van het prachtige open polderlandschap van Volendam. De openheid zorgt echter ook voor een flinke inkijk in zowel de tuin als het huis. De eigenaren vinden het prettig om iets meer privacy terug te brengen in de woonomgeving. Daarom hebben we gekozen om een twee-kamertuin te realiseren, waarbij de keuze voor privacy altijd dichtbij is.

Het ontwerp van de twee-kamertuin

De tuin is bewust opgedeeld in meerdere plekken. Zo bestaat de tuin uit twee kamers en een gazon. De ene kamer wordt juist gebruikt als buitenspeelkamer voor de kleine. Deze ruimte bestaat uit een gazon en zitgedeelte, waar het hele gezin samen kan zijn. Vanuit de kamers is zicht op beide speelruimtes, zodat de veiligheid wordt gegarandeerd. De bloeiende beplanting in de border rondom zorgt voor een kleurrijke afwisseling tussen het gazon en houten geraamte van de kamers.

De andere tuinkamer heeft een volwassen uitstraling. Deze is ingericht als loungeplek voor de ouders. De moderne loungemeubels en het zonnedoek geven de plek een relaxte vakantiesfeer. Zeker omdat deze kamer aan het water is gesitueerd.

ontwerp kleine stadstuin
ontwerp stadstuin volendam

Verbinden van binnen en buiten door materialisatie

Als tuinarchitecten kijken we altijd naar de mogelijkheid om een verbinding te leggen. Het huis is industrieel ingericht. We hebben in de tuin voor een afwisselende combinatie gekozen van tegels met een betonlook en houten vlonders. Verder maken we gebruik van dikke betonbanden die een kader vormen rondom het gazon en contrasteren met de kleuren van het gras en de beplanting.

In deze strakke tuin kiezen we voor ronde vormen in het meubilair. Om het zicht op de tuin niet te blokkeren kiezen we voor transparant ogend meubilair of open vormen. De beplanting heeft door zijn bladkleuren, structuur en bloeikleuren een wisselende, maar ook robuuste uitstraling die aansluit op de sfeer van het huis en het interieur.

Wil je weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Bekijk dan ook de vlogs op onze Facebookpagina.

Styling

Voor de styling van de tuin werken we samen met de styliste van Eigen Huis en Tuin. Om de uitstraling van de stadstuin extra kracht bij te zetten hebben we onder andere gebruik gemaakt van hoge kwaliteit buitenmeubilair.

Credits foto’s: Eigen Huis en Tuin, In-Lite

Benieuwd wat wij voor uw tuin kunnen betekenen? Wij denken graag met u mee. Neem contact op met ons.