Logo
Menu

Stadstuin Amsterdam

Het geven van karakter aan een nieuwbouwhuis kan soms best een uitdaging zijn. Vaak maak je over verschillende zaken afspraken met de aannemer. Vervolgens speelt het interieur en de aankleding een belangrijke rol om van het huis echt jouw plek te maken. Een tuin kan daar zeker aan bijdragen. Voor deze tuin in Amsterdam schakelden de bewoners het team van Eigen Huis en Tuin in, waar Studio REDD onderdeel van is. De bewoners hadden een duidelijke visie voor de tuin.

Bijzondere herinneringen aan reizen en afkomst uit Bali vormden een inspiratiebron voor het ontwerp van de tuin. Ook wilde het gezin graag wat meer privacy en speelt wellness een belangrijke rol. We creëerden een oase van rust in de stedelijke omgeving van Amsterdam.

Het ontwerp van de stadstuin

In de tuin wilden we veel beleving creëren en hebben daarom het kavel opgedeeld in verschillende ruimtes, iedere met een eigen functie. De ruimtes zijn gescheiden op semi-transparante wijze, zodat er vanuit iedere ruimte ook zicht op de andere ruimtes is. Door het werken met grote gebaren laten we tegelijkertijd de ruimtes zo groot mogelijk ogen.

Ruimte voor het hele gezin

De tuin is een plek waar het hele gezin samen kan komen. Daar zijn dan ook verschillende ruimtes voor ingericht. We hebben een grote eettafel in het ontwerp opgenomen, waar het gezin met zo’n 8 personen aan kan zitten.

Is het gezin uitgetafeld? Dan is de lounge een heerlijke plek om even uit te buiken. De buitenhaard is een echte eyecatcher in deze ruimte. De haard is vanuit verschillende hoeken te beleven en door de warmte kan er ook in koudere maanden of late avond nog worden genoten.

tuinontwerp stadstuin met buitenhaard

Wellness

Wanneer je een oase van rust creëert mag wellness niet ontbreken. In een van de ruimtes is een buitenbad en buitendouche geplaatst. Zo kan het hele gezin bij zomerse temperaturen wat verkoeling zoeken en nog eens terugdenken aan een prachtige reis. Om de Balinese sfeer rondom de wellness kracht bij te zetten, kiezen we voor materialen als bamboe en pebblestones.

ontwerp stadstuin met buitenbad

Verbinden van binnen en buiten

We vinden het belangrijk om een relatie tot de bestaande kwaliteiten van de woning te trekken. De referentie Bali en het huidige interieur waren daar de inspiratiebron voor. Door het gebruik van materialen als beton, pebbles, keramische tegels, steenschotten, zwarte accenten en bamboe verbinden we de tuin met de fijne herinnering, het meubilair en de zwarte pui. Aanvullend kiezen we voor tropisch ogende beplanting, uiteraard geschikt voor het Nederlands klimaat. Denk hier aan de vijgenboom en Monbretia.

Ben jij ook zo’n fervent reiziger? En zou je jouw ideeën graag kwijt willen in de tuin? Ons team denkt graag met je mee. Je bereikt ons door op de onderstaande knop te drukken.