Logo
Menu

Dakterras Rotterdam

Projectdetails:
Grootte: 100m² | Stijl: Contemporary Luxury

In een eerste gesprek met een opdrachtgever laten opdrachtgevers ons vaak beelden van de sfeer die ze wensen voor een nieuwe tuin of dakterras. Bij dit dakterras in Rotterdam was dit ook het geval. Naast vragen over de invulling van de sfeer was meteen ook een belangrijke andere vraag: op 70 meter hoogte is er veel wind. Hoe zorgen we voor een beschutte plek, zonder het uitzicht te beperken? Dit dakterras grenst namelijk aan de Maas in Rotterdam. De impact van het weer is groot, maar het uitzicht prachtig.

Onze ontwerpers hebben zich vastgebeten in de situatie en werken aan het ontwerp voor dit dakterras. We kiezen voor beplanting die geschikt is voor “barre” omstandigheden en toch ook beleving geeft door het hele seizoen. Uiteraard is ook de dakbelasting een belangrijk gegeven. Met dit gegeven bepalen we wat we aan materialen kunnen plaatsen of welke constructieve maatregelen er nog getroffen moeten worden.

Binnen en buiten verbinden we allereerst door de kleur van de vloer door te trekken op het dakterras. Vanuit binnen begeleiden we de bewoners vervolgens middels een lange houten loper naar buiten, richting het uitzicht op de Maas. In de loper is, als hart van het dakterras, ook een lange eettafel opgenomen als centrale plek voor het gezin om te tafelen. De loper heeft ook als functie de verschillende plekken van het dakterras met elkaar te verbinden.

Dakterras Rotterdam

Meer dakterrassen zien van onze ontwerpers? Bekijk ze hieronder of neem contact op met de studio.