Logo
Menu

Dakterras Meelfabriek Leiden

Meelfabriek Leiden Molengebouw Riffellokaal

Het rijksmonument ‘De Meelfabriek’ in Leiden wordt nieuw leven ingeblazen en er worden enkele nieuwe gebouwen toegevoegd. Een van de gebouwen, het Molengebouw/ Riffellokaal, krijgt een make-over en maakt ruimte voor meerdere lofts. Het penthouse van dit gebouw beschikt over een groot dakterras op de bovenste verdieping. Vanaf het dakterras kijken de bewoners over het groen van het Katoenpark, de Zijlsingel en het oude stadscentrum. De wens voor het grote dakterras is het creëren van kleinere deelruimtes, zodat het aangenaam is om er te verblijven. Naast genieten van de zon is ook schaduw een belangrijke wens. Een overkapping is daarom een must voor dit dakterras.

Ontwerp dakterras penthouse

De uitdaging voor het ontwerp van dit dakterras zit in de toegestane dakbelasting, die hier aan de lage kant is, maar de basis vormt van het lijnenspel. Puntbelastingen en zware objecten, zoals bomen, worden zo geplaatst dat hun gewicht wordt opgevangen door de stalen constructie van het gebouw.

Het dakterras is als het ware opgedeeld in vier delen, namelijk twee zitjes en twee kijktuinen. De Japanse, minimalistische stijl die in het interieur wordt toegepast, wordt buiten ook doorgezet. Zo is er bijvoorbeeld een bijzondere waterplaat bedacht in een zichtlijn vanuit de keuken. In een tweede kijktuin zit de verbijzondering in het visgraat buitenparket en enkele mooie schalen met groen. Het grootste terras is overdekt en biedt voldoende ruimte om te loungen, eten en borrelen. Tegenover dit terras bevindt zich ook een buitenkeuken, zodat het dakterras van alle gemakken is voorzien Door de ruimtes te omringen met groen, voelt het dakterras aan als eigen cocon.

Het interieur- en dakterrasplan is onlangs gepubliceerd in De Meelfabriek magazine. Wil je meer lezen over dit droompenthouse? Kijk dan hier.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw dakterras? Neem contact met ons op.