Logo
Menu

Dakterras Knokke

Projectdetails:
Grootte dakterras: 115m² | Stijl: Urban Chic

Het ontwerp van dit dakterras in Knokke is verdeeld in twee ruimtes, één ruimte op niveau van de living, lounge en slaapvertrekken. De andere ruimte ligt verdiept en heeft uitzicht op de omliggende akkervelden en bomenlaan. De wens van de opdrachtgever was om deze omliggende (kust)omgeving als inspiratiebron te gebruiken voor het tuinontwerp. Iets dat we al onze ontwerpen doen, we noemen dat genius loci.

Dakterras geïnspireerd op de kust

Voor de inrichting van de daktuin hebben we gekozen voor natuurlijke materialen als natuursteen en hout. Zo is ook een houten sculptuur opgenomen die verschillende elementen, waaronder de terrassen, houten wand en trap met elkaar verbindt. Geïnspireerd door de kustomgeving en Ibiza hebben we met een border van siergrassen en accenten van vaste planten een rustige, intieme sfeer en luxe uitstraling gerealiseerd. De border en beplanting verbinden beide gedeelten met elkaar.

Dakterras Knokke

Wellness op het dakterras

De luxe uitstraling van het dakterras zetten we extra kracht bij door wellness elementen als een buitendouche en een loungebank met waterelement. Het waterelement bestaat uit een watermuur. Het water wordt rondgepompt en loop via de waterwand naar beneden. Dit creëert een rustgevende sfeer in de daktuin. Om de verbinding tussen het dakterras en de woning te leggen hebben we bij de watermuur gebruikt gemaakt van steenstrips die overeen komen met het materiaalgebruik in de woning.

Dakterras Knokke
tuinarchitect knokke dakterras

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor uw dakterras en wilt u daar graag eens over sparren? Laat het ons dan weten en neem contact met ons op.