Logo
Menu

Dakterras Amsterdam

Loungen en eten in het groen, dat is de wens voor de eigenaren van dit appartement in Amsterdam. Ook moest het dakterras dat we hebben ontworpen een verlengstuk zijn van de woonkamer. Om dit te realiseren hebben we een ontwerp gemaakt waarin beide wensen een geheel vormen.

We leggen de verbinding tussen binnen en buiten door het hout uit het interieur terug te laten komen op het dakterras. Verder leggen we de relatie door het kleurgebruik, waar zwart, matgoud, lichte kleuren en aardewerk de boventoon voeren in deze moderne look.

Het dakterras is driehoekig, een vorm die we in verschillende plekken hebben ingedeeld. We plaatsen een grote eettafel aan de zijde van de pui. Vanuit deze hoek hebben de bewoners zicht op het gehele dakterras. Rechts van de tafel kiezen we voor een vlonder met een nieuw zitgedeelte. Links een klein loungegedeelte met buitenhaard. Als echt eyecatcher is er een buitendouche ingetekend tegenover de eettafel.

We geven het dakterras een groen karakter door de balustrade aan te kleden met groen. Voor de scheiding van de verschillende plekken zetten we ook groen in. Deels in potten van Domani die de luxe uitstraling van het dakterras extra kracht bijzetten.

architect_dakterras_amsterdam

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
<!-End mc_embed_signup->