Logo
Menu

Kantoortuin Cromvoirt

Op het terrein van de golfbaan in Cromvoirt zijn verschillende gebouwen geplaatst. Voor de golfers is er o.a. een hotel, clubhuis en restaurant aanwezig. Allen staan ze in verbinding met elkaar en zijn eenvoudig te bereiken voor de recreanten. Het gebouw dat een losstaand onderdeel lijkt, is het kantoor. In het kantoor wordt een ander bedrijf gehuisvest dan de golfbaan, en daarom ook wat meer buiten het recreatieterrein gebouwd.
Toch is het kantoor verbonden met het terrein en het landschap. Hoe? Dat lichten we graag toe.

Ontwerp kantoortuin
Natuurlijke beplanting

Moderne interpretatie van een schuur

Het gebouw, ontworpen door Piet Boon, is een moderne interpretatie van een schuur. Een schuur wordt vaak in de tweede lijn geplaatst achter de woning, gelegen aan de landweg of dorpsstraat, hetgeen nog een tweede verklaring is voor de locatie.
De chique uitstraling van het kantoor wordt gekenmerkt door grijs gekaleide gevels, afgewisseld met mat zwarte kozijnen en zwarte houten latten.

Iedere vleugel heeft een eigen functie. Er zijn verschillende kantoorruimtes en er is een wellness. Voor het ontwerp van de buitenruimte kiezen we er dan ook voor om iedere ruimte een eigen sfeer te geven. Bij de voorgevel van het kantoor leggen we de verbinding met het bestaande landschap. Plantensoorten die in het omliggende landschap groeien en op het golfterrein vind je hier terug.

Entree met potten

Patiotuin

Het kantoor heeft een u-vorm, waardoor een ruime patiotuin ontstaat. Vanuit het kantoor is uit alle ruimtes zicht op deze tuin, beleving staat dan ook centraal in het ontwerp. Voor de sfeer van de patio zijn de architectuur en het interieur een belangrijke inspiratiebron geweest.
In de tuin zijn verschillende zitgedeeltes die een duidelijke relatie hebben met het interieur. De terrassen, brede houten vlonders, zijn uitgevoerd in padoek en hierop is meubilair geplaatst van Piet Boon en Paolo Lenti. De aardewerk potten van Atelier Vierkant zorgen voor een fraaie finishing touch en een toevoeging van groen in de zitkuil.

Tuin kunstwerk
Terras kantoortuin styling

Waterelement

Een echte eyecatcher in de tuin is de spiegelvijver van 15 meter, gemaakt uit een aaneengesloten lengte van RVS, die midden in de tuin is geplaatst. Vanuit meerdere hoeken is dit waterelement zichtbaar en het zorgt voor een mooie weerspiegeling in de gym. Het waterelement wordt geflankeerd door 2 grote borders, gevuld met een basis van siergrassen en vaste planten er doorheen gemengd. Deze borders kent drie bijzondere bloeimomenten die in elkaar overlopen door de lente en zomer heen, als eerste is de Fritillaria aan de beurt, die opgevolgd wordt door Digitalis en aan het einde van de zomer is de Sanguisorba aan de beurt. In de herfst staat het siergras, Molinia, in bloei.

Om de sfeer extra te benadrukken is er een uitgebreid, maar ingetogen verlichtingsplan waarbij verschillende elementen zijn uitgelicht. Denk aan het waterelement, de borders en bomen, maar ook het kunstwerk, gemaakt door Studio Job, dat centraal op het terras is geplaatst.

Waterelement tuin

Meer zien van het terrein van de Bernardus Golf?
Bekijk dan een van de onderstaande projecten of neem contact met ons op.