Logo
Menu

Kantoortuin Brabant

Dit prachtige kantoor is gelegen aan de rand van de Loonse -en Drunense Duinen, een natuurlijk gebied dat bekend staat om zijn stuifzandvlaktes. Sterker nog, het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De buitenruimte van deze kantoortuin sluit dan ook nauw aan op het landschap, net zoals het, door Piet Boon, ontworpen, dat doet.

Hoe we de verbinding met het landschap legden? Dat lichten we graag toe. Onze landschapsarchitecten verzorgden namelijk het ontwerp voor deze kantoortuin.

Moderne interpretatie van een schuur

Het gebouw, ontworpen door Piet Boon, is een moderne interpretatie van een schuur. Een schuur wordt vaak in de tweede lijn geplaatst achter de woning, gelegen aan de landweg of dorpsstraat, hetgeen nog een tweede verklaring is voor de locatie.
De chique uitstraling van het kantoor wordt gekenmerkt door grijs gekaleide gevels, afgewisseld met mat zwarte kozijnen en zwarte houten latten.

Iedere vleugel heeft een eigen functie. Er zijn verschillende kantoorruimtes en er is een wellness. Voor het ontwerp van de kantoortuin kiezen we er dan ook voor om iedere ruimte een eigen sfeer te geven. Bij de voorgevel van het kantoor leggen we de verbinding met het bestaande landschap. Plantensoorten die in het omliggende landschap groeien en op het recreatieterrein vind je hier terug.

Patiotuin

Het kantoor heeft een u-vorm, waardoor een ruime patiotuin ontstaat. Vanuit het kantoor is uit alle ruimtes zicht op deze tuin, beleving staat dan ook centraal in het ontwerp. Voor de sfeer van de kantoortuin zijn de architectuur en het interieur een belangrijke inspiratiebron geweest.
In de patio zijn verschillende zitgedeeltes die een duidelijke relatie hebben met het interieur. De terrassen, brede houten vlonders, zijn uitgevoerd in padoek en hierop is meubilair geplaatst van Piet Boon en Paolo Lenti. De aardewerk potten van Atelier Vierkant zorgen voor een fraaie finishing touch en een toevoeging van groen in de zitkuil.

Alle bovenstaande foto’s zijn gemaakt door fotograaf Thomas de Bruyne, in opdracht van Piet Boon.

Waterelement

Een echte eyecatcher in de tuin is de spiegelvijver van 15 meter, gemaakt uit een aaneengesloten lengte van RVS, die midden in de tuin is geplaatst. Vanuit meerdere hoeken is dit waterelement zichtbaar en het zorgt voor een mooie weerspiegeling in de gym. Het waterelement wordt geflankeerd door 2 grote borders, gevuld met een basis van siergrassen en vaste planten er doorheen gemengd. Deze borders kent drie bijzondere bloeimomenten die in elkaar overlopen door de lente en zomer heen, als eerste is de Fritillaria aan de beurt, die opgevolgd wordt door Digitalis en aan het einde van de zomer is de Sanguisorba aan de beurt. In de herfst staat het siergras, Molinia, in bloei.

Om de sfeer van de kantoortuin extra te benadrukken is er een uitgebreid, maar ingetogen verlichtingsplan waarbij verschillende elementen zijn uitgelicht. Denk aan het waterelement, de borders en bomen, maar ook het kunstwerk, gemaakt door Studio Job, dat centraal op het terras is geplaatst.

Meer weten van dit project? Of een andere vraag? Neem dan contact met ons op.