Logo
Menu

Dakterras Amsterdam

Projectdetails:
Grootte dakterras: 40m² | Stijl: Urban Chic

Loungen en eten in het groen, dat is de wens voor de eigenaren van dit penthouse met dakterras in Amsterdam aan het IJ. Ook moest het dakterras aanvoelen als een tweede woonkamer. Om dit te realiseren is er een ontwerp gemaakt waarin beide wensen een geheel vormen en het dakterras aansluit bij de lifestyle van de opdrachtgevers.

Dakterras Amsterdam IJ
Dakterras beplanting

Verlengstuk van de woonkamer

Het dakterras voelt aan als een verlengstuk van de woonkamer. De verbinding tussen binnen en buiten ontstaat grotendeels door het veelvoudige hout en groen wat in het interieur is gebruikt terug te laten komen op het dakterras. Verder is de relatie gelegd door het kleurgebruik, waarbij zwart, mat goud, lichte kleuren en aardewerk de boventoon voeren in deze moderne look.

 

Dakterras beplanting in potten
Dakterras met gashaard

Verschillende zitplekken

Het dakterras is driehoekig, een vorm die vervolgens in verschillende plekken is ingedeeld. Zo is er een grote eettafel geplaatst voor de schuifpui. Vanuit deze hoek hebben de bewoners zicht op het gehele dakterras. Boven de tafel hangt een bijzondere wandlamp, een echte eyecatcher. Rechts van de tafel is een verhoogd vlonder gecreëerd met een nieuw zitgedeelte. Links bevindt zich een klein loungegedeelte met gashaard. Een waar icoon op het terras is een mat gouden buitendouche.

Dakterras met eettafel en bankje
Houten vlonder op dakterras

Groene oase

Het dakterras krijgt een groen karakter door de balustrade aan te kleden met groen in verhoogde, op maat gemaakte, zwarte plantenbakken. De beplanting is in samenwerking verzorgd met Gerda’s Bloemen. Voor de scheiding van de verschillende plekken wordt ook groen ingezet. De ‘urban jungle’ beplanting geven veel sfeer aan het terras en de potten van Domani zetten extra kracht bij de luxe uitstraling van het dakterras.

Buitendouche op dakterras

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw dakterras? Dan denken wij graag met u mee. Neem via onderstaande wegen contact met ons op.