Logo
Menu

Kantoortuin Cromvoirt

Op het terrein van de golfbaan in Cromvoirt zijn verschillende gebouwen geplaatst. Voor de golfers is er o.a. een hotel, clubhuis en restaurant aanwezig. Allen staan ze in verbinding met elkaar en zijn eenvoudig te bereiken voor de recreanten. Het gebouw dat een losstaand onderdeel lijkt is het kantoor. In het kantoor wordt een ander bedrijf gehuisvest dan de golfbaan, en daarom ook wat meer buiten het recreatieterrein gebouwd. Toch is het kantoor verbonden met het terrein en het landschap. Hoe? Dat lichten we graag toe.

We beginnen bij het ontwerp van het kantoor. Het gebouw, ontworpen door Piet Boon, is een moderne interpretatie van een schuur. Een schuur wordt vaak in de tweede lijn geplaatst achter de woning, gelegen aan de landweg of dorpsstraat, hetgeen nog een tweede verklaring is voor de locatie. De chique uitstraling van het kantoor wordt gekenmerkt door grijs gekaleide gevels, afgewisseld met mat zwarte kozijnen en zwarte houten latten.

Iedere vleugel heeft een eigen functie. Er zijn verschillende kantoorruimtes en er is een wellness. Voor het ontwerp van de buitenruimte kiezen we er dan ook voor om iedere ruimte een eigen sfeer te geven. Bij de voorgevel van het kantoor leggen we de verbinding met het bestaande landschap. Je vindt hier plantensoorten terug die ook op het terrein en het omliggende landschap groeien.

ontwerp kantoortuin golfbaan bernardus

Het kantoor heeft een u-vorm, waardoor een ruime patiotuin ontstaat. Vanuit het kantoor is uit alle ruimtes zicht op deze tuin, beleving staat dan ook centraal in het ontwerp. Voor de sfeer zijn de architectuur en het interieur een belangrijke inspiratiebron. In de patiotuin zijn verschillende zitgedeeltes. De terrassen, brede houten vlonders, zijn uitgevoerd in padoek. Op de terrassen wordt meubilair geplaatst van Piet Boon en Paolo Lenti. Deze hebben een duidelijke relatie met het interieur. De aardewerk potten van Atelier Vierkant zorgen voor een fraaie finishing touch en een toevoeging van groen in de zitkuil.

Waterelement

Een echte eyecatcher in de tuin is het waterelement van 15 meter, dat midden in de tuin is geplaatst. Vanuit meerdere hoeken is dit waterelement zichtbaar en het zorgt voor een mooie weerspiegeling in de gym. Het waterelement wordt geflankeerd door 2 grote borders, gevuld met vaste planten en siergrassen.

Om de sfeer extra te benadrukken is er een uitgebreid, maar ingetogen verlichtingsplan. Verschillende elementen zijn uitgelicht. Denk aan het waterelement, de borders en bomen, maar ook het kunstwerk (gemaakt door Studio Job) dat centraal op het terras is geplaatst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!