Tuinontwerp droomhuis met wellnesstuin in Haren


Projectdetails:
Grootte kavel: 4.400 m² / Interieurarchitect: Eric Kuster / Architect: Oving Architecten / i.s. SG Groengroep

De optimale verbinding tussen huis en tuin

Een droomhuis bouwen, waar begin je? Deze eigenaren weten het. Zij kochten een kavel met daarop een bestaande boerderij. Deze zou later plaats maken voor een stoere villa met een wellnesstuin. Om het droomhuis te realiseren zijn verschillende architecten en specialisten samen gebracht.

Om een optimale synergie te creëren tussen de villa, het interieur, het omringende landschap en het tuinontwerp zijn alle teamleden, vanaf de start, nauw betrokken. Het gehele project is overzien en tot in detail gerealiseerd.

Tijdig aangehaakt in het bouwteam

Zowel voor de eigenaar als de opdrachtnemers zijn er verschillende voordelen van een vroege betrokkenheid. Alle wensen worden geïnventariseerd en gerealiseerd. Landschappelijke uitdagingen worden ingeschat en bestaande leidingen worden weggewerkt. Het laatste is belangrijk voor het aanbrengen van de nieuwste technologieën, zoals bijvoorbeeld Domotica.

Technologie en duurzaamheid komen samen

De bewoners wilden een wellnesstuin met de laatste technologische innovaties. De tuin mocht echter niet inboeten aan duurzaamheid. Daarom is de tuin voorzien van de laatste Domotica, waar je licht en geluid mee aan kunt sturen. Dat doe je bijvoorbeeld met je smartphone of tablet. Het levert woongenot op en bovenal ga je zo bewust met energie om.

Daar blijft het niet bij. Het roldek van het zwembad is voorzien van zonnecellen. Op momenten dat je geen gebruik maakt van het zwembad, rol je het dek uit. Door de zonne-energie kan het zwembad vervolgens worden verwarmd.

Veiligheid in de tuin

Gaan een moderne wellnesstuin en kinderen wel samen? Daar kunnen we volmondig “ja” op antwoorden. Het wellnessplateau is ingericht met een zwembad. Voor de betegeling is gekozen voor een keramische tegel. Een strakke tegel met een oppervlak dat niet glad wordt, geen algen aantrekt en goed is schoon te maken. Zo kunnen de kinderen veilig spelen op het plateau.

Het zwembad heeft niet alleen een recreatieve functie. Het water van het zwembad dient namelijk ook als extra buffer voor het sprinklersysteem. Een extra veiligheidsmaatregel, getroffen in verband met het rieten dak.

Kortom, een tuin waar veiligheid, duurzaamheid en een goede samenwerking centraal staan. De prachtige buitenmeubels van Borek en de bomen van Boomkwekerij Ebben maken deze wellnesstuin helemaal af.

Tuinontwerp villatuin wellness Haren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het ontwerpen van een modern landelijke wellnesstuin? Neem dan via onderstaande wegen contact met ons op.