Tuinontwerp dakteras Tilburg

Wellness dakterras penthouse Tilburg

 Projectdetails:
Grootte dakterras: 150m² / i.s.m. Koninklijke Ginkel Groep

De skyline van Tilburg, lang zo gek nog niet.

Wellness midden in de stad, kan dat eigenlijk nog wel? Een vraag die we als uitdaging zijn gaan zien binnen dit project. Het dakterras waar we over spreken is gelegen aan de rand van het Tilburgse centrum, op zeven hoog. Het penthouse waar het dakterras toe behoort heeft een luxe en relaxte uitstraling hetgeen we als basis zagen voor het ontwerp van het dakterras. Zo konden interieur en exterieur met elkaar worden verbonden. Maar hoe pak je dat conceptueel aan?

Een dakterras met Ibiza Feeling

Ibiza kent verschillende gezichten. In het Noorden van Ibiza zie je bijvoorbeeld dat de luxe en natuur hand in hand gaan, zonder elkaar te bijten. Dat gaf ons inspiratie voor de invulling van het dakterras. Een keuze voor de combinatie van onder andere naaldbomen, siergras en een prachtig schaduwdoek zorgt voor een besloten sfeer. Op momenten dat het wat kouder wordt zorgen de bomen voor beschutting en de buitenhaard voor de warmte. De late uurtjes in de loungehoek kunnen op deze manier ook worden benut.

Wellness

De aanwezigheid van wellness mag niet ontbreken wanneer we spreken over het Ibiza gevoel. Het terras is dan ook voorzien van een jacuzzi. Ook voor de innerlijke mens is gezorgd middels de plaatsing van een buitenkeuken. Kortom, alle voorzieningen om maximaal te relaxen. Men heeft slechts een aantal dagen vakantie per jaar, maar zo’n dakterras maakt de thuiskomst toch wat minder pijnlijk.

Genieten

“Van dit dakterras wilden wij echt iets bijzonders maken. Het dakterras kende enkele obstakels en beperkingen waar in het ontwerp rekening mee moest worden gehouden. Zo is de schoorsteen netjes weggewerkt en is er slim omgegaan met het maximaal toelaatbaar gewicht dat sommige stukken kende. Studio REDD verzorgde het ontwerp en heeft ons bij elke stap in het proces nauw betrokken. Dat bleek ook wel uit het leuke bezoek dat we samen aan de boomkwekerij hebben gebracht.”

Er is veel energie in de voorbereiding gestoken en dat is terug te zien in het eindresultaat, een dakterras waar wij nu heerlijk van genieten. Al met al super gedaan door de mannen van Studio REDD!

Tuinontwerp dakterras Tilburg

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het ontwerpen en realiseren van een luxueus penthouse dakterras? Neem dan via onderstaande wegen contact met ons op.