Tuinontwerp kantoortuin Tilburg


Projectdetails:
Grootte kavel: 550m² / i.s.m. Groenstudio

Waarom binnen in de airco als het buiten heerlijk weer is?

Studio REDD heeft voor een jonge, snelgroeiende bedrijvengroep in Tilburg een kantoortuin ontworpen die het ‘Nieuwe werken concept’ van binnen naar buiten doortrekt.

Ruimte voor opperste concentratie

Buiten werken geeft naast het genieten van het weer en het groen, ook praktisch ongemak. Geen stroom, in de zon spiegelende schermen en collega’s die gezellig pauzeren terwijl jij de rust zoekt om aan een belangrijk document te werken. De Tuin van het Nieuwe werken neemt dit ongemak weg en benadrukt het buiten genieten.

De structuur van de kantoortuin is opgebouwd uit een aantal terrassen in verschillende varianten en maten: een groot centraal gelegen terras vlakbij het kantoor, een lounge- en een ‘concentratieterras’ achterin de tuin. Het grote terras is ingericht met lange houten tafels en biedt ruim plaats voor de lunch of kantoor-barbecues.

Geen spiegelende schermen en altijd stroom

In de vloer verzonken parasols geven hier schaduw en voorkomen spiegelende laptopschermen. Wanneer je vervolgens even goed tussen de beplanting kijkt is er altijd een stroompunt te vinden om je adapter in te pluggen.

Fijne bossfeer voor de vrijmibo

Achterin de kantoortuin geven oude statige bomen een heerlijke bossfeer waar in een open plek het loungeterras is gesitueerd. Hier staat een speciaal ontworpen modulaire loungeset. In kleine setting prima geschikt voor informeel overleg en in grote setting ontspannen voor een lange vrijdagmiddag-borrel. Meer verborgen tussen het groen bevindt zich tenslotte het concentratieterras. Hier kun je onder een gespannen zonnedoek aan een goede werktafel rust vinden en je even terugtrekken.

Waarom zou je eigenlijk binnen in de airco werken als het buiten heerlijk weer is?

tuinontwerp_kantoortuin_tilburg_voorenna

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het ontwerpen en realiseren van een kantoortuin? Neem dan via onderstaande wegen contact met ons op.